Localization and participation: democracy from below

Author

Slidders, Charles Winton

Director

Ibáñez Muñoz, Josep

Date of defense

2023-07-10

Pages

507 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Dret

Doctorate programs

Programa de Doctorat en Dret

Abstract

Localization and Participation: Democracy from Below analyses the emerging normative value of local governance and participatory democracy. Democratic legitimacy has, historically, been of little relevance to state and government recognition. Referenda are becoming a precondition to state recognition. Representative democracy is emerging as a ‘right’. The implementation of representative democracy is also increasingly relevant to state and government recognition. However, referenda and representative democracy are imperfect mechanisms for ascertaining the consent of the population to coercive authority -- democratic legitimacy. States and governments, as well as the international community, have recognized that democratic legitimacy can be enhanced by the devolution of power to local authorities and the local implementation of participatory democracy. Localization and Participation: Democracy from Below examines whether the growing recognition of the importance of local governance and civic participation, and their increasing implementation around the world, is leading to the development of a normative right to local governance and direct participation.


Localization and Participation: Democracy from Below analitza el valor normatiu emergent de la governança local i la democràcia participativa. La legitimitat democràtica ha tingut, històricament, poca rellevància en el reconeixement d’Estats i governs. Els referèndums s’estan convertint en una condició prèvia per al reconeixement estatal, la democràcia representativa està emergint com un ‘dret’ i la implementació de la democràcia representativa també és cada cop més rellevant per al reconeixement estatal i governamental. Tanmateix, els referèndums i la democràcia representativa són mecanismes imperfectes per comprovar el consentiment de la població envers l'autoritat coercitiva -la legitimitat democràtica. Els Estats i els governs, així com la comunitat internacional, han reconegut que la legitimitat democràtica es pot millorar mitjançant la devolució del poder a les autoritats locals i la implementació local de la democràcia participativa. Localization and Participation: Democracy from Below examina si el reconeixement creixent de la importància de la governança local i la participació civil, així com la seva implantació creixent arreu del món, està conduint al desenvolupament d’un dret normatiu a la governança local i la participació directa.

Keywords

Localization; Participation; Democracy

Subjects

34 - Law. Jurisprudence

Documents

This document contains embargoed files until 2024-07-09

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)