Juana Rivas, de madre coraje a anti-heroína feminista. Un análisis de la representación mediática del ‘caso Juana Rivas’ en las noticias digitales de El Mundo y El País.

Author

Rodríguez Rodríguez, Alexandra

Director

Soriano Clemente, Jaume

Date of defense

2023-04-17

Pages

1213 p.



Department/Institute

Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura

Abstract

Aquesta tesi és el resultat d'un llarg procés d'observació no només de la cobertura del cas Juana Rivas, sinó de com ha anat evolucionant el relat social i mediàtic sobre la violència de gènere, la custòdia i la relació entre feminisme i antifeminisme. El cas de Juana Rivas és en realitat un cas que posa en qüestió la capacitat de les institucions per protegir els menors en cas de disputa entre els seus progenitors.


Esta tesis es el resultado de un largo proceso de observación no solo de la cobertura del caso Juana Rivas sino de cómo ha ido evolucionando el relato social y mediático sobre la violencia de género, la custodia y la relación entre feminismo y anti-feminismo. El caso de Juana Rivas es en realidad un caso que pone en cuestión la capacidad de las instituciones para proteger a los menores en caso de disputa entre sus progenitores.


This thesis is the result of a long process of observing not only the coverage of the Juana Rivas case, but also how the social and media narrative on gender violence, custody, and the relationship between feminism and anti-feminism has evolved. The case of Juana Rivas is actually a case that calls into question the ability of institutions to protect minors in the event of a dispute between their parents.

Keywords

Anàlisi crítica del discurs; Acció i reacció; Protecció de menors; Análisis crítico del discurso; Acción y reacción; Protección de menores; Critical discourse anaysis; Action and reaction; Protection of minors

Subjects

070 - Newspapers. The Press. Journalism

Knowledge Area

Ciències Socials

Documents

arr1de1.pdf

12.74Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)