La Conferència dels Comuns i el braç Militar. Dues Institucions Decisives en el tombant del s.XVII

dc.contributor
Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Humanitats
dc.contributor.author
Martí Fraga, Eduard
dc.date.accessioned
2011-04-12T16:34:05Z
dc.date.available
2008-12-19
dc.date.issued
2008-06-25
dc.date.submitted
2008-12-19
dc.identifier.isbn
9788469234716
dc.identifier.uri
http://www.tdx.cat/TDX-1219108-162543
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/7440
dc.description.abstract
Durant el període que va des de la mort de Carles II (1700) fins a la fi de la Guerra de Successió (1714), els tres comuns (Consell de Cent, Diputació del Catalunya i Braç Militar), assoliren un paper fonamental en la defensa de les Constitucions davant les transgressions dels monarques. La seva actuació, però, va estar dirigida per una institució de recent creació: la Conferència dels Comuns. La present tesi doctoral estudia aquesta institució, que va esdevenir decisiva en el tombant del segle XVII i ajuda a entendre per què els catalans es decantaren a favor de Carles III, l'arxiduc, durant el conflicte successori. Però la Conferència dels Tres Comuns va ser rellevant també per la seva significació dins el context de les institucions representatives: va afavorir l'actuació mancomunada dels comuns a la vegada que va facilitar l'accés dels nous sectors mercantils en la presa de decisions polítiques.
cat
dc.description.abstract
Durante el periodo que va desde la muerte de Carlos II (1700) hasta el fin de la Guerra de Sucesión (1714), los tres comunes (Consejo de Ciento, Diputación del General y Brazo Militar), adquirieron un papel fundamental en la defensa de las Constituciones ante las transgresiones de los monarcas. Su actuación, sin embargo, estuvo dirigida por una institución de reciente creación: la Conferencia de los Comunes. La presente tesis doctoral estudia esta institución, que fue decisiva en el cambio del siglo XVII y ayuda a entender por qué los catalanes apoyaron a Carlos III, el archiduque, durante el conflicto sucesorio. Pero la Conferencia también fue relevante por su significación dentro del contexto de las instituciones representativas: favoreció la acción mancomunada de los comunes a la vez que facilitó el acceso de los nuevos sectores mercantiles en la toma de decisiones políticas.
spa
dc.description.abstract
During the period that goes from the death of Charles II (1700) to the end the of Succession War (1714), the three commons (Consell de Cent, Deputation of Catalonia and Military Arm), acquired a very important role in the defense of the Constitutions when kings tried to beak them. However, the actions of three commons were guided by a new institution: the Conference of Commons. This doctoral thesis studies this institution, which was decisive during these years, and helps us to understand why Catalans supported to Charles III, the archduke. Conference of Commons was also important because of its meaning in the context of representative institutions: it did well for the unity of action of the commons, and, at the same time, it permits the access of the new mercantile sectors to the groups with political power.
eng
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
cat
dc.publisher
Universitat Pompeu Fabra
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Ruling Class
dc.subject
Military Arm
dc.subject
Succession War
dc.subject
Consell de Cent
dc.subject
Deputy of Catalonia
dc.subject
Conference of commons
dc.subject
Conference of Three commons
dc.subject
nobleza
dc.subject
Catalunya
dc.subject
instituciones representativas
dc.subject
clase dirigente
dc.subject
Guerra de Sucesión
dc.subject
Brazo Militar
dc.subject
Consejo de Ciento
dc.subject
Diputación del General
dc.subject
Conferencia de los Comunes
dc.subject
Conferencia de los Tres Comunes
dc.subject
noblesa
dc.subject
institucions representatives
dc.subject
Catalunya
dc.subject
Guerra de Successió
dc.subject
classe dirigent
dc.subject
Braç Militar
dc.subject
Consell de Cent
dc.subject
Diputació del General
dc.subject
Catalonia
dc.subject
Conferència dels Comuns
dc.subject
Conferència dels Tres Comuns
dc.subject
Representative Institutions
dc.subject
nobility
dc.title
La Conferència dels Comuns i el braç Militar. Dues Institucions Decisives en el tombant del s.XVII
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
94
cat
dc.contributor.authoremail
eduard.marti@upf.edu
dc.contributor.director
Albareda i Salvadó, Joaquim
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.identifier.dl
B.54973-2008
dc.description.degree
Programa de doctorat en Història


Documents

temf.pdf

28.42Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)