L'Aprenentatge de coneixement especialitzat a través de l'anàlisi d'alguns conceptes del dret de família

dc.contributor
Universitat Pompeu Fabra. Institut Universitari de Lingüística Aplicada
dc.contributor.author
Morel Santasusagna, Jordi
dc.date.accessioned
2011-04-12T16:35:20Z
dc.date.available
2002-03-19
dc.date.issued
2001-03-20
dc.date.submitted
2002-03-19
dc.identifier.isbn
8469985140
dc.identifier.uri
http://www.tdx.cat/TDX-0319102-102457
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/7488
dc.description.abstract
Aquesta tesi analitza l'aprenentatge de coneixement especialitzat a partir d'una proposta teoricometodològica, de base lingüística i conceptual, centrada en l'àmbit del dret de família català. L'anàlisi empírica se centra en l'estudi de les definicions d'estudiants universitaris sobre nou conceptes concrets al llarg de dos tests amb les mateixes definicions: un test a l'inici del període d'instrucció explícita i un altre al final. <br/><br/>L'objectiu principal és determinar si es produeix increment i precisió de coneixement en els tres mesos d'instrucció explícita de l'assignatura. L'anàlisi de les dades confirma que es produeix una estabilització del coneixement més que no pas un increment. Aquesta estabilització s'ha de relacionar directament amb el període considerat i amb el fet que el coneixement previ (no especialitzat) dels conceptes sembla estar fortament arrelat en els estudiants i, per tant, en un període tan breu d'instrucció explícita és difícil d'assolir el canvi conceptual a la manera dels especialistes.
cat
dc.description.abstract
This Doctoral Dissertation deals with specialized knowledge acquisition having a theoretical and methodological orientation of a linguistic and conceptual nature. Empirical analysis is devoted to Catalan Family Law and, more precisely, to the definitions provided by university students regarding 9 concepts throughout two tests with the same definitions. The first test is given at the beginning of the period of explicit instruction and the second at the end.<br/><br/>The main goal is to determine whether increase and precision of knowledge is achieved or not after the three months of explicit instruction. Data analysis tells that there is knowledge stabilization rather than knowledge increasing. This stabilization can be put down to the considered period, together with the fact that previous knowledge of concepts seem to be firmly rooted in students, which leads to state that conceptual change (i.e., that of specialists) is difficult to attain within such brief period of instruction.
eng
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
cat
dc.publisher
Universitat Pompeu Fabra
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Conceptual change
dc.subject
Canvi conceptual
dc.subject
Estabilització de coneixement
dc.subject
Knowledge stabilization
dc.subject
Precisió de coneixement
dc.subject
Increment de coneixement
dc.subject
Dret de família
dc.subject
Adquisició de coneixement
dc.subject
Knowledge precision
dc.subject
Specialized knowledge
dc.subject
Knowledge acquisition
dc.subject
Coneixement especialitzat
dc.subject
Knowledge increasing
dc.subject
Family law
dc.title
L'Aprenentatge de coneixement especialitzat a través de l'anàlisi d'alguns conceptes del dret de família
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
347
cat
dc.contributor.authoremail
jordi.morel@aella.es
dc.contributor.director
Cabré, M. Teresa (Maria Teresa), 1947-
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
cat
dc.identifier.dl
B.14061-2002


Documents

annexos.pdf

554.3Kb PDF

tjms1de1.pdf

924.1Kb PDF

This item appears in the following Collection(s)