New insights into boar sperm function and survival from integrated field and laboratory studies

Author

Yeste Oliveras, Marc

Director

Bonet, Sergi

Briz González, Maria Dolors

Date of defense

2008-12-17

ISBN

9788469214497

Legal Deposit

Gi. 101-2009



Department/Institute

Universitat de Girona. Departament de Biologia

Abstract

En aquesta tesi s'han dut a terme dos tipus d'estudis diferents. L'objectiu del primer era la preservació del semen de porcí a 15ºC i el del segon eren els co-cultius homòlegs de cèl·lules epitelials de l'oviducte i espermatozoides de porcí. <br/>Pel que fa al primer estudi, s'ha observat que l'addició de la prostaglandina F2&#945; i àcid hialurònic a les dosis seminals no malmena la qualitat espermàtica i que la tolerància dels espermatozoides als canvis d'osmolalitat del medi es pot correlacionar proves de fertilitat i prolificitat..<br/>Respecte el segon, s'ha determinat que les cèl·lules oviductals afecten els paràmetres espermàtics i que la presència d'espermatozoides sobreexpressa els gens que codifiquen per les proteïnes de xoc tèrmic. Així, se suggereix que aquestes proteïnes tenen algun paper en els processos reproductius que tenen lloc a l'oviducte, malgrat que s'hagi observat, mitjançant la tècnica de la interferència de l'RNA, que la HSP90AA1 no està implicada en el perllongament de la viabilitat espermàtica.


In this thesis, two different studies have been conducted. The aim of the first experimental chapter was boar sperm preservation at 15ºC, the second dealing with in vitro homologous co-culture of oviductal epithelial cells (OEC) and spermatozoa. <br/>Regarding the first, it has been observed that the addition of prostaglandin F2&#945; and hyaluronic acid do not cause any harm on sperm quality, and the osmotic tolerance of spermatozoa can be correlated with fertility and prolificacy rates of a given ejaculate.<br/>As far as the second study is concerned, OEC specifically affect sperm functional parameters and the presence of spermatozoa upregulates the expression of some genes encoding for heat shock proteins. Some role in the reproductive processes taking place in the oviduct is therefore suggested for this protein family, even though it has been observed, by means of RNA interference, that HSP90AA1 is not the protein involved in prolonging sperm survival.

Keywords

heat shock proteins; co-culture; oviductual epithelial cells; osmotic resistance; spermatozoa; Reproductive biology

Subjects

57 - Biological sciences in general

Documents

Tmy1de1.pdf

2.846Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)