Anàlisi del camp d'ones internes en sistemes limnològics petits. Simulacions amb el POM

Author

Forcat Torras, Francesc

Director

Figueroa Rodríguez, Jesús Manuel

Roget, Elena

Date of defense

2009-07-28

ISBN

9788469368367

Legal Deposit

Gi. 1190-2010



Department/Institute

Universitat de Girona. Departament de Física

Abstract

Aquí hem aplicat el Princeton Ocean Model als embassaments de Sau i Boadella, situats a Catalunya, Espanya. Les simulacions s'han realitzat a l'estació d'estiu, quan la columna d'aigua està estratificada de forma contínua, i sota un règim de brisa amb velocitats de fins a 4 m/s. Basant-nos en aquestes simulacions hem analitzat el camp d'ones internes i comparat els resultats numèrics amb dades experimentals disponibles. El model reprodueix adequadament tots els modes observats en l'espectre de la velocitat i temperatura mesurades i ajuda a identificar els diferents modes. Les simulacions mostren la importància dels modes rotacionals en el camp d'ones internes dels embassaments estratificats. En el període estudiat, el radi de Rossby per l'embassament de Sau és de l'ordre de 100 m, que és varies vegades més petit que la amplitud de l'àrea lacustre de l'embassament, i el número de Rossby és de l'ordre de 0.1, corroborant la importancia de l'efecte de Coriolis.


We applied the Princeton Ocean Model to the Sau and Boadella reservoirs, located in Catalonia, Spain. Simulations were done for the summer season, when the water column is continuously stratified, and under a breeze regime with velocities of up to 4 m/s. Based on these simulations we analyzed the internal wave field and compared the numerical results with available field data. The model adequately reproduces all significant modes observed on the spectra of measured velocity and temperature and helps to identify the different modes. The simulations show the importance of rotational modes for the internal wave field of the stratified reservoirs. Under the studied wind regime, the Rossby radius for the Sau Reservoir is of the order of 100 m, that is, several times smaller than the amplitude of the lacustrine zone of the reservoir, and the Rossby number is of order of 0.1, which corroborates the importance of the Coriolis effect.

Keywords

Pantano de Boadella; Boadella reservoir; Pantà de Boadella; Pantano de Sau; Sau reservoir; Pantà de Sau; Sistemas estratificados; Stratified systems; Sistemes estratificats; Efecto Coriolis; Coriolis effect; Efecte de Coriolis; Modos rotacionales; Rotational modes; Modes rotacionals; Olas internas; Internal waves; Ones internes; POM; Princeton Ocean Model

Subjects

53 - Physics

Documents

tfft_20090728.pdf

3.688Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)