Availability and use of organic matter in stream ecosystems: the role of biofilms

dc.contributor
Universitat de Girona. Institut d'Ecologia Aquàtica
dc.contributor.author
Ylla i Monfort, Irene
dc.date.accessioned
2011-04-12T17:39:31Z
dc.date.available
2011-02-17
dc.date.issued
2011-01-21
dc.date.submitted
2011-02-17
dc.identifier.isbn
9788469422083
dc.identifier.uri
http://www.tdx.cat/TDX-0217111-104240
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/7880
dc.description.abstract
La comunitat bentònica dels ecosistemes fluvials processa una gran quantitat de la matèria orgànica que arriba als rius. L'origen de les entrades de material (autòctones o al·lòctones), la seva composició química i la seva quantitat (freqüència de les entrades i concentració assolida en el riu), determinen l'estructura de la comunitat bentònica autotròfica i heterotròfica, les seves relacions tròfiques i les seves interaccions potencials (competència, sinergisme). L'objectiu d'aquesta tesi és posar de manifest la utilització de la matèria orgànica dissolta (MOD) per part dels biofilms bacterians bentònics fluvials i determinar l'eficiència del sistema fluvial en l'ús dels diferents materials que hi circulen. Amb aquesta finalitat s'han portat a terme diversos experiments, tant de camp com de laboratori, per tal de conèixer els efectes de la disponibilitat de la matèria orgànica (quantitat) i la seva qualitat (composició química i biodegradabilitat) i els efectes deguts a l'augment de temperatura de l'aigua del riu.
cat
dc.description.abstract
The benthic community in river ecosystems processes a large amount of organic matter entering the river. The input sources (autochthonous and allochthonous) as well as their chemical composition and amount (frequency of inputs and concentrations reaching the river), determine the structure of the autotrophic and heterotrophic benthic community, their trophic relationships and their potential interactions (competition, synergism). The aim of this thesis is to elucidate the use of dissolved organic matter (DOM) by the benthic stream microbial biofilms and determine the efficiency of the fluvial system in the use of the different materials that circulate through it. Different experiments were developed in the field and others in laboratory conditions to control the respective effects of organic matter availability (quantity) and quality (chemical composition and lability), as well as the effects of increasing river water temperature.
eng
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Universitat de Girona
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Bacteria
dc.subject
Bacteris
dc.subject
Bacterias
dc.subject
Algas
dc.subject
Algues
dc.subject
Algae
dc.subject
Carbono orgánico disuelto
dc.subject
Carbó orgànic dissolt
dc.subject
DOC
dc.subject
Dissolved organic carbon
dc.subject
Materia orgánica
dc.subject
Matèria orgànica
dc.subject
Organic matter
dc.subject
Ecosistemas fluviales
dc.subject
Ecosistemes fluvials
dc.subject
Stream ecosystems
dc.subject
Biofilm
dc.title
Availability and use of organic matter in stream ecosystems: the role of biofilms
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
574
cat
dc.contributor.authoremail
irene.ylla@gmail.com
dc.contributor.director
Romaní i Cornet, Anna M.
dc.contributor.director
Sabater, Sergi
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
cat
dc.identifier.dl
Gi. 189-2011


Documents

tiym.pdf

3.875Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)