Tafonomía de micromamíferos del pleistoceno inferior de la sierra de atapuerca (burgos): la sima del elefante y la gran dolina

Author

Bennasar Serra, Maria de Lluc

Director

Cáceres Cuello de Oro, Isabel

Codirector

Cuenca Bescós, Gloria

Date of defense

2010-04-30

ISBN

9788469354124

Legal Deposit

T-1401-2010



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament d'Història i Història de l'Art

Abstract

La metodología tafonómica aplicada a micromamíferos permite conocer los agentes, mecanismos y procesos tafonómicos que han intervenido en la formación de una asociación fósil determinada.<br/>Los objetivos principales de este trabajo son identificar y describir los rasgos paleoambientales de la Sierra de Atapuerca y el tafosistema cárstico a lo largo del período del Pleistoceno Inferior. Para ello se estudian, desde el punto de vista tafonómico, los restos de micromamíferos de los niveles del Pleistoceno Inferior de la Sima del Elefante (TE9 a TE14) y de Gran Dolina (los niveles TD5 y TD6).


The taphonomical methodology applied to small mammal can recognize the agents processes and mechanisms taphonomic that have been involved in the formation of a given fossil assemblage.<br/>The main objectives of this study are to identify and describe the palaeoenvironmental features of Sierra de Atapuerca and taphosystem karst along the Lower Pleistocene. For this study, from a taphonomic point of view, the remains of small mammals from the Pleistocene levels of the Sima del Elefante (TE9 to TE14) and Grand Dolina (TD5 and TD6 levels).

Keywords

Tafonomia de micromamíferos

Subjects

56 - Palaeontology; 90 - Archaeology. Prehistory

Documents

Tesis.pdf

28.29Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)