Intervenció per a la promoció de la esportivitat en el futbol cadet a Mallorca

Author

Borràs Rotger, Pere Antoni

Director

Cruz Feliu, Jaume

Palou Sampol, Pere

Date of defense

2005-02-11

ISBN

8469000268

Legal Deposit

PM2.554-2003



Department/Institute

Universitat de les Illes Balears. Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques

Abstract

La present tesi exposa una investigació amb l'objectiu de dissenyar un protocol de intervenció per a promoure la esportivitat i el fai play en futbolistes cadets de Mallorca, revisats els principals estudis que situen l'objecte d'estudi en la promoció de la esportivitat mitjançant intervención es planteja una intervenció bassada en l'assessorament a entrenadors, jugadors i pares de jugadors de futbol cadets, els instruments utilitzats son el SVQ, per mesurar valors, el EAF per mesurar actituds i el IOFF per mesurar comportaments.<br><br/>Els principals resultats de la investigació son que la intervenció dissenyada ha estat efectiva per a millorar les comportaments relacionats amb el fairplay, no així per les actituds i consegueix que els valors es considerin com a més importants.<br/>La principla conclusió és que l'esport en edat escolar és un contexte obert que la seva connotació educativa depen de la intencionalitat de l'acció i de que sence una intervenció específica per a millorar la esportivitat aquesta millora no es produeix per si mateixa.


This Thesis presents an investigation with the objective of designing a educational intervention for promoting sportpersonship amogn young soccer players in Mallorca, once reviewed the principla investigations in interventions to promote sportpersonship amd fairplay there is the design of an intervention in coaches, players and their parents. The investigation tools were SVQ for measuring values, EAF for measuring attitudes and IOFF for measuring behaviours. Main results show that the intervention was positive among the behaviours, nor for the attitudes and the values are measured as more importants. The main conclusion show that sport in young ages is an open context and the educational value of the sport depens on the intention of the action and without an specific intervention to promote sportpersonship there are no evident results.

Keywords

intervenció; assessorament psicològic; futbol; fairplay; jugadors cadets; sport intervention; sportpersonship; entrenadors; psychological assesment; futbol; fairplay; Esportivitat; desarrollo moral; intervención; entrenadores; practica esportiva; fair play; young soccer players; desenvolupament moral; coaches; asesoramiento psicológico; deportividad; jugadores cadetes; moral development; práctica deportiva

Subjects

79 - Recreation. Entertainment. Games. Sport

Knowledge Area

Educació física i esportiva

Documents

tpabr1de1.pdf

1.873Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)