Metabolisme de la regió amígdala-hipocampal dreta i del còrtex prefrontal medial mesurats mitjançant espectroscòpia per ressonància magnètica.

Author

Masana i Montejo, Guillem

Director

Gastó Ferrer, Cristóbal

Date of defense

2001-09-18

ISBN

8447527034

Legal Deposit

B-16796-2002



Department/Institute

Universitat de Barcelona. Departament de Psiquiatria i Psicobiologia Clínica

Abstract

Algunos estudios realizados con modelos animales han permitido describir en detalle los circuitos cerebrales implicados en las llamadas "respuestas de medio condicionado", mientras que recientes revisiones de la literatura científica han propuesto que la alteraciones de circuitos similares podrían hallarse en la base de los trastornos de ansiedad, especialmente en el trastorno de angustia (TA). <br/><br/>Con el objetivo de estudiar la posible implicación de algunas regiones cerebrales -en particular la corteza prefrontal medial (CPM), la región amígdala-hipocámpica derecha (RAHD) y sus proyecciones eferentes), se procedió a medir el metabolismo de la CPM y de la RAHD en pacientes con TA con agorafobia en estado de reposo (es decir, sin una crisis de angustia activa durante la exploración) mediante una técnica de neuroimagen relativamente nueva, denominada "espectroscopia por resonancia magnética de protones" (ERMP), que permite el estudio anátomo-bioquímico del cerebro "in vivo".

Keywords

Circuits cerebrals; Trastorns d'ansietat; Respostes de por condicionada

Subjects

616.89 - Psychiatry. Pathological psychiatry. Psychopathology

Knowledge Area

Ciències de la Salut

Documents

TOL53.pdf

800.7Kb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)