Aïllament i caracterització de l'enzim alcohol deshidrogenasa a "Drosophila Hydei": resposta metabòlica a la ingesta d'alcohols en aquesta espècie

Author

Atrian i Ventura, Sílvia

Director

Gonzàlez-Duarte, Roser

Date of defense

1984-04-26

Legal Deposit

B 16814-2015

Pages

403 p.



Department/Institute

Universitat de Barcelona. Departament de Genètica

Abstract

Els objectius principals dels treballs que aquí es descriuran queden emmarcats dins de dues grans problemàtiques. Primerament, l'estudi estructural i funcional de l'enzim dins del gènere Drosophila, en un intent de determinació de l'esquema evolutiu dins del taxó, i les influències que sobre aquest esquema hagin pogut exercir diversos paràmetres ecològics. En segon lloc, un intent de clarificació de les reaccions de resposta de Drosophila sota unes condicions de "stress" d'alcohol, i el paper que l'ADH hi juga. Per diverses raons que s'esmentaran en el seu moment, l'espècie amb la qual s'han realitzat els estudis és “Drosophila hydei”, representant cosmopolita del grup Repleta. Els punts concrets d'aquest treball poden resumir-se en: (a) Visió general de les propietats de l'enzim ADH nadiu a diferents espècies de Drosophila. (b) Estudi estructural de l'enzim ADH de D. hydei. Comparació amb les dades de les espècies que ja havien estat estudiades en el Departament. (c) Estudi comparatiu dels mètodes més actuals d'aïllament i purificació de pèptids triptics. (d) Estudi del metabolisme dels alcohols i els seus productes d'oxidació en individus sotmesos a dietes riques en etanol i isopropanol. (e) Estudi dels enzims que intervenen en les reaccions enzimàtiques del catabolisme alcohòlic.

Keywords

Enzims; Enzimas; Enzymes; Drosòfila; Drosophila

Subjects

575 - General genetics. General cytogenetics

Knowledge Area

Ciències Experimentals i Matemàtiques

Note

Còpia digital de l'exemplar imprès de la tesi dipositat a la Biblioteca de la Facultat de Biologia

Documents

01.SAiV_1de3.pdf

19.01Mb

02.SAiV_2de3.pdf

18.89Mb

03.SAiV_3de3.pdf

4.727Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)