Memòria, veritat i justícia a Sud-àfrica: la Comissió Veritat i Reconciliació i el seu llegat

Author

Genovés Morales, Maria Dolors

Director

Sáez Mateu, Ferran

Codirector

Sellés Quintana, Magda

Date of defense

2016-02-02

Pages

330 p.



Department/Institute

Universitat Ramon Llull. Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna

Abstract

Memòria, veritat i justícia a Sud-àfrica: la Comissió Veritat i Reconciliació i el seu llegat té com a objectiu explorar les especificitats de les polítiques de memòria a Sud-àfrica: els treballs de memòria i de dol al servei de la pau cívica. I constatar, vint anys després de les primeres eleccions democràtiques (1994), que n’ha quedat d’aquella empresa gegantina que pretenia apaivagar els dimonis del passat, consensuar una memòria col·lectiva i inscriure els valors de tolerància, respecte i equitat a cada una de les llars sud-africanes.


Memoria, verdad y justicia en Sudáfrica: la Comisión Verdad y Reconciliación y su legado tiene como objetivo explorar las especificidades de las políticas de memoria en Sudáfrica: memoria y duelo al servicio de la paz cívica. Y constatar, veinte años después de las primeras elecciones democráticas (1994), que ha quedado de aquella enorme empresa que pretendía apaciguar los demonios del pasado, consensuar una memoria colectiva y grabar los valores de tolerancia, respeto y equidad en cada uno de los hogares sudafricanos.


Memory, Truth and Justice in South Africa: the Truth and Reconciliation Commission and its legacy has as its main objective to explore the specificities of the memory policies in South Africa: the memory and mourning efforts in the service of social peace . It also wants to find out, 20 years after the first democratic elections (1994), what has been left of that daunting task which intended to banish the demons from the past, to agree on a collective memory and to infuse the values of tolerance, respect and fairness in each and every South African home.

Keywords

Memòria; Amnistia; Justice; Tolerància; Apartheid; Perpetrador; Desigualtat; Identity; Democracy; Víctima

Subjects

00 - Prolegomena. Fundamentals of knowledge and culture. Propaedeutics; 316 - Sociology; 9 - geography. Biography. History; 93 - History. Auxiliary sciences of history. Local History

Knowledge Area

Ciències Socials i Jurídiques

Documents

Tesi_M_Dolors_Genoves.pdf

8.321Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)