escultura i plàstic. El Plàstic: concepte i eina per a l’escultor

dc.contributor
Universitat de Barcelona. Departament d'Estadística
dc.contributor.author
Fabregat, Ester, 1977-
dc.date.accessioned
2016-03-15T09:47:11Z
dc.date.available
2017-12-28T06:45:17Z
dc.date.issued
2016-01-12
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/364762
dc.description.abstract
Aquesta tesi és el resultat de la investigació teòrico-pràctica sobre els polímers aplicats a l’escultura. El treball s’introdueix amb els fonaments químics i físics de les propietats del plàstic, segueix amb una introducció sobre els orígens i el desenvolupament dels diversos tipus de plàstic i se centra en el seu ús com a material escultòric, des dels primers usos fins a l’actualitat. Es classifiquen els diversos tipus de plàstic per famílies, comprovant les seves propietats escultòriques, i es tracten temes com ara ecosistema, reciclatge, innovació, ús en grans volums tridimensionals, escultures inflables, durabilitat, restauració, taxidèrmia, processos industrials i distribució. En el decurs de la investigació s’ha seguit el procés creatiu escultòric aplegant experiències i coneixements sobre el particular, juntament amb entrevistes que s’han abordat des d’una perspectiva multidisciplinar.
cat
dc.description.abstract
This Thesis is an outcome of theoretical research and practice about sculpture made of plastics. Starting with the introduction of chemical and physical properties of plastic materials, followed by its historical impact and the effects on the sculpture discipline until its current application. Catalogued by families, checking sculptural properties, and expanding the effects of the material on the ecosystem, recycling, innovation, high-volume three-dimensional, inflatable, durability, restoration, taxidermy, industrial processes and distribution. Following the sculpture creative process binding experiences, knowledge and interviews in multidisciplinary areas.
eng
dc.format.extent
361 p.
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
cat
dc.publisher
Universitat de Barcelona
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Art contemporani
dc.subject
Arte contemporáneo
dc.subject
Contemporary art
dc.subject
Escultura
dc.subject
Sculpture
dc.subject
Plàstics
dc.subject
Plásticos
dc.subject
Plastics
dc.subject
Tècniques escultòriques
dc.subject
Técnicas escultóricas
dc.subject
Sculpture techniques
dc.subject.other
Ciències Humanes i Socials
dc.title
escultura i plàstic. El Plàstic: concepte i eina per a l’escultor
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
73
cat
dc.contributor.director
Dalmau Sivila, Jordi
dc.contributor.tutor
Vilà, Antònia, 1951-
dc.embargo.terms
12 mesos
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess


Documents

EFM_TESI.pdf

18.68Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)