Las estructuras de combustión en la prehistoria reciente en el nordeste de la península ibérica

dc.contributor
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Prehistòria
dc.contributor.author
Fernández Ruiz, Joaquín
dc.date.accessioned
2017-02-20T16:30:58Z
dc.date.available
2017-02-20T16:30:58Z
dc.date.issued
2016-12-02
dc.identifier.isbn
9788449067174
en_US
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/400572
dc.description.abstract
Esta investigación es la primera síntesis y la primera propuesta morfodescriptiva de hogares de del Nordeste de la Península Ibérica del periodo cronocultural entre el Neolítico y la edad del Bronce. Este trabajo intenta crear una herramienta útil en el campo de la arqueológica a través de la creación de un Corpus de hogares y contribuir a una mejor comprensión de las estructuras de combustión. Se ha realizado el análisis y estudio de toda una serie de variables relacionadas para caracterizar los diferentes tipos de hogares con el objetivo de responder a las problemáticas planteadas sobre una muestra de 548 hogares de 90 yacimientos arqueológicos. Este estudio ha permitido conocer la variabilidad existente a nivel tipológico de estructuras de combustión y la evolución cronocultural y funcionalidad.
en_US
dc.description.abstract
This research is the first synthesis and morpho typological proposal of Northeast homes in the Iberian Peninsula throughout the chronocultural period ranged between the Neolithic and the Bronze Age. This paper attempts to create a useful tool in the field of archaeology through the creation of a corpus of homes and contribute to a better understanding of the structures of combustion. The analysis and study of a number of variables, related to characterize the different types of households, has been performed in order to respond to the issues raised on a sample of 548 households from 90 archaeological sites. This study has shown the existing typological variability of combustion structures level, chronocultural evolution and functionality.
en_US
dc.format.extent
695 p.
en_US
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
spa
en_US
dc.publisher
Universitat Autònoma de Barcelona
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Estructures de combustió
en_US
dc.subject
Estructuras de combustión
en_US
dc.subject
Fire placds
en_US
dc.subject
Prehistòria recent
en_US
dc.subject
Prehistória reciente
en_US
dc.subject
Late prehistory
en_US
dc.subject
Península ibèrica
en_US
dc.subject
Peninsula ibérica
en_US
dc.subject
Iberian peninsula
en_US
dc.subject.other
Ciències Humanes
en_US
dc.title
Las estructuras de combustión en la prehistoria reciente en el nordeste de la península ibérica
en_US
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
90
en_US
dc.contributor.authoremail
joquin-fr@hotmail.com
en_US
dc.contributor.director
Gómez Bach, Anna
dc.contributor.director
Molist Montañá, Miquel
dc.embargo.terms
cap
en_US
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess


Documents

jfr1de2.pdf

10.28Mb PDF

jfr2de2.pdf

5.929Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)