Cooperación e Integración Monetaria: Experiencia Europea y perspectivas para América Latina

Author

Saucedo Acosta, Edgar Juan

Director

Bacaria i Colom, Jordi

Date of defense

2009-07-07

ISBN

9788469265161

Legal Deposit

B-46006-2009



Department/Institute

Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica

Abstract

El objetivo de la tesis es mostrar las perspectivas de mayor Cooperación e Integración Monetaria para América del Norte y Sudamérica. Se toma como escenario base a la Unión Europea, debido a la larga experiencia que ha habido en dicha región. Los resultados de la tesis muestran que los países sudamericanos se beneficiarían si aumentaran su Cooperación Monetaria, mientras que en el caso de los países norteamericanos el mejor escenario es el status quo


The aim of the thesis is to show the prospects for greater cooperation and monetary integration in North America and South America. Is taken as the baseline scenario European Union, due to the long experience has been in the region. The results of the thesis show that the South American countries would benefit from increasing their monetary cooperation, whereas in the case of North America the best scenario is the status quo.

Keywords

Política monetaria; Cooperación; Integración económica

Subjects

339 - Trade. Commerce. International economic relations. World economy

Knowledge Area

Ciències Socials

Documents

es1de1.pdf

2.209Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)