Miquel Mai (ca. 1480-1546). Art i cultura a la cort de Carles V

Author

Bellsolell Martínez, Joan

Director

Garriga i Riera, Joaquim

Date of defense

2011-07-12

Legal Deposit

Gi. 1323-2011

Pages

816 p.



Department/Institute

Universitat de Girona. Departament d'Història i Història de l'Art

Abstract

The doctoral thesis was an study about Miquel Mai, a polític, jurist, bibliophile and art collector in Barcelona in the first half of the XVI century. The thesis presents the figure of Miquel Mai by his biographic history, with emphasis in the principals chapters that he was participant. After, there was a chapter whose principal theme its the connection between Miquel Mai and the Erasmism movement. Third, it was an analysis of all the art objects that Miquel Mai accumulates. Fourth, the thesis explores the library (formed by more than 2000 books). And finally, we studied the relationship between the art objects who decorate the library and the same books that was in the library.


Aquesta tesi és un estudi al voltant de la persona de Miquel Mai, politic, jurista, bibliòfil i col•leccionista d'art a la Barcelona de la primera meitat del segle XVI. La tesi presenta a Miquel Mai a partir del seu relat biogràfic, posant especial èmfasi en els principals capítols polítics en els que va participar. Seguidament es desenvolupa un capítol dedicat a la possible definició de Miquel Mai com a erasmista i la influència que aquest corrent espiritual va jugar al llarg de la seva vida. En tercer lloc s’analitza els inventaris de béns i tota la relació d’objectes artístics que va acumular amb el pas del temps. Un quart aspecte gira entorn a l’extensa biblioteca (més de 2000 llibres) que Miquel Mai va formar a la seva residència de la plaça de la Cucurulla de Barcelona. I en cinquè lloc es posa de manifest la relació directe entre els béns artístics que decoraven la biblioteca i les lectures que precisament es trobaven en aquesta biblioteca.

Keywords

Mai, Miquel; Barcelona; Segle XVI; Col·leccionistes d'art; Coleccionistas de arte; Art collectors; Bibliofília; Book collecting; Erasmisme; Erasmism movement; Erasmismo

Subjects

00 - Prolegomena. Fundamentals of knowledge and culture. Propaedeutics; 09 - Manuscripts. Rare and remarkable works; 7 - the arts. Recreation. Entertainment. Sport

Documents

tjbm_20110712.pdf

7.537Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)