El meu videojoc, la nostra narració. Els relats de la identitat

dc.contributor
Universitat Ramon Llull. Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna
dc.contributor.author
Anyó Sayol, Lluís
dc.date.accessioned
2011-11-08T11:41:40Z
dc.date.available
2011-11-08T11:41:40Z
dc.date.issued
2011-10-28
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/51085
dc.description.abstract
En el marc ampli de les teories audiovisuals, aquesta tesi doctoral aborda les relacions entre identitat, narració i videojocs des de la perspectiva de l'antropologia cultural, de les teories narratològiques en cinema i literatura i de la ludologia. Es proposa la figura teòrica del jugador implicat per explicar el tipus de relació entre el jugador i el seu personatge, en relació amb la construcció d'un relat identitari. En aquest sentit, es relaciona la idea de marcs d'experiència amb la de nivells narratius i narradors. El model teòric i metodològic resultant s'aplica a l'estudi de cas de dos videojocs: Silent Hill 2, un survival horror monousuari, i Espai8, un joc de rol en línia massiu i multiusuari.
cat
dc.description.abstract
En el marco amplio de las teorias audiovisuales, esta tesis doctoral aborda las relaciones entre identidad, narración y videojuego desde la perspectiva de la antropología cultural, de las teorías narratológicas en cine y literatura y de la ludología. Se propone la figura teórica del jugador implicado para explicar el tipo de relación entre el jugador y su personaje, en relación con la construcción de un relato identitario. En este sentido, se relaciona la idea de marcos de experiencia con la de niveles narrativos y narradores. El modelo teórico y metodológico resultante se aplica al estudio de caso de dos videojuegos: Silent Hill 2, un survival horror monousuario y Espai8, un juego de rol en línea masivo y multijugador.
spa
dc.description.abstract
In the wide framework of audiovisual theories, this PhD. thesis undertakes the relation between identity, narrative and videogames from the point of view of cultural anthropology, of narratological theories in cinema and literature and of ludology. We propound the theoretical figure of the implied player connected with the construction of a discourse of the self-identity. In this sense, we connect the idea of frames of experience with the idea of narrative levels and narrators. The resulting theoretical and methodological model it’s applied to the study case of two video games: Silent Hill 2, a singleplayer survival horror, and Espai8, a massively multiplayer online rol-playing game.
eng
dc.format.extent
538 p.
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
cat
dc.publisher
Universitat Ramon Llull
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Comunicació audiovisual
dc.subject
Antropologia cultural
dc.subject
Narratologia
dc.subject
Ludologia
dc.subject
identitat
dc.subject
rol
dc.subject
MMOG
dc.subject
MMORPG
dc.subject
Cartografia cognitiva
dc.subject
Comunicación audiovisual
dc.subject
Antropología cultural
dc.subject
Narratología
dc.subject
Ludología
dc.subject
Identidad
dc.subject
Cartografía cognitiva
dc.subject
hipermodernidad
dc.subject
Audiovisual communication
dc.subject
cultural anthropology
dc.subject
narratology
dc.subject
ludology
dc.subject
identity
dc.subject
cognitive maping
dc.subject.other
Comunicació i Humanitats
dc.title
El meu videojoc, la nostra narració. Els relats de la identitat
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
316
cat
dc.contributor.authoremail
lluisas@blanquerna.url.edu
dc.contributor.director
Felipe, Fernando de, 1965-
dc.contributor.codirector
Delgado, Manuel, 1956-
dc.embargo.terms
cap
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.identifier.dl
B. 39518-2011


Documents

TESI DOCTORAL lluis anyo sayol.pdf

3.336Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)