Avaluació de tres propostes de planificació sanitària

dc.contributor
Universitat Pompeu Fabra. Departament de Ciències Experimentals i de la Salut
dc.contributor.author
Pueyo Sánchez, María Jesús
dc.date.accessioned
2018-07-24T16:41:52Z
dc.date.available
2018-07-24T16:41:52Z
dc.date.issued
2018-07-18
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/587165
dc.description.abstract
A partir de l’anàlisi de tres propostes de planificació sanitària fetes des del Departament de Salut, es reflexiona sobre quins són els factors clau per a la seva implementació. Malgrat les tres propostes eren factibles, acceptables, amb evidència i sostenibles, no es van implementar per tres raons: la manca d’alineació entre el Departament i l’asseguradora pública, la manca d’incentius òptims, i l’absència d’una estratègia de difusió de bones pràctiques. L’administració sanitària té el deure de vetllar per l’equitat i l’eficiència dels serveis. L’equitat suposa que els ciutadans, sense capacitat d’elecció en un sistema públic organitzat territorialment, han de poder rebre la mateixa atenció de qualitat independentment d’on visquin. La millora de la qualitat assistencial esdevé una responsabilitat de l’administració. Això es contradiu amb la filosofia de no-interferència en el funcionament dels serveis sanitaris que es deriva de la separació de funcions de compra i provisió del sistema sanitari català. Es proposa un canvi en la filosofia de fons per passar a una planificació promotora que impulsi l’avaluació transparent i amb rigor de les innovacions organitzatives, la difusió i promoció de bones pràctiques, la comparació per qualitat dels proveïdors i el reconeixement dels bons resultats mitjançant incentius òptims.
dc.description.abstract
Based on the analysis of three health-planning proposals made by the Department of Health, we reflect on the key factors for its successful implementation. .Although the three proposals were feasible, acceptable, evident and sustainable, their implementation failed due to three reasons: the lack of alignment between the Department and the public insurer, the lack of optimal incentives, and the absence of a strategy for the dissemination of good practices. The health administration must ensure the equity and efficiency of the services. Equity means that citizens, without being able to choose the provider in a public system organized territorially, must be able to receive the same quality care regardless of where they live. The improvement of quality of care becomes a responsibility of the administration. This goes against the non-interference philosophy in the functioning of health services that derives from the separation of functions of purchase and provision in the Catalan healthcare system. The suggestion is to change the philosophy of the public administration in order to move to a more proactive planning that impels the transparent and rigorous evaluation of organizational innovations, the dissemination and promotion of good practices, the comparison by quality of the providers and the recognition of the good results through optimum incentives.
dc.format.extent
153 p.
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
cat
dc.publisher
Universitat Pompeu Fabra
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Planificació sanitària
dc.subject
Implementació
dc.subject
Fractures de coll de fémur
dc.subject
Osteoporosis
dc.subject
Ortogeriatria
dc.subject
Health planning
dc.subject
Implementation
dc.subject
Hip fractures
dc.subject
C-sections
dc.subject
Health policy
dc.title
Avaluació de tres propostes de planificació sanitària
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
614
dc.contributor.authoremail
mjpueyo@gencat.cat
dc.contributor.director
Ortún Rubio, Vicente
dc.embargo.terms
cap
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.description.degree
Programa de doctorat en Biomedicina


Documents

tpsm.pdf

3.146Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)