Relaciones pasadas: explorando sus potencialidades. Conversaciones sobre el impacto de nuestras relaciones pasadas en el yo relacional

Author

Delgado Raack, Garbiñe

Director

Botella García del Cid, Luis

Date of defense

2018-10-24

Pages

251 p.



Department/Institute

Universitat Ramon Llull. Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna

Abstract

El concepte del jo relacional proposa que les persones es contitueixen per les seves relacions. En la present indagació s’explora l’efecte de les relacions passades en el jo relacional. Per a això es mantenen converses amb parelles materno-filials impulsades per mètodes basats en l´art. L’anàlisi de les dades es presenta des de diferents perspectives, les quals poden ser identificades com a éssers relacionals de l’autora principal d’aquest treball. A partir d’això, la tesi agafa forma i estructura pròpies, presentant vuit capítols que responen a invitacions relacionals rebudes al llarg del procés d’investigació.


El concepto del yo relacional propone que las personas se constituyen por sus relaciones. En la presente indagación se explora el efecto de las relaciones pasadas en el yo relacional. Se mantienen para ello conversaciones con parejas materno-filiales impulsadas por métodos basados en el arte. El análisis de los datos es presentado desde distintas perspectivas, las cuales pueden ser identificadas como seres relacionales de la autora principal del trabajo. A partir de ello, la tesis toma su forma y estructura propias, presentando ocho capítulos que responden a invitaciones relacionales recibidas a lo largo del proceso investigativo.


The concept of relational being proposes that people are constituted by their relationships. In the present inquiry the effect of past relationships on the relational being is explored. With this purpose art-based methods are used in conversations with mothers and their daughters or sons. Data analysis is presented from many different perspectives, which can be identified as relational selfs of the principal author of this work. This fact gives the form and structure the dissertation takes: eight chapters that respond to relational invitations obtained throughout the investigative process.

Keywords

Yo relacional; Relaciones pasadas; Construccionismo; Postmodernidad

Subjects

00 - Prolegomena. Fundamentals of knowledge and culture. Propaedeutics; 159.9 - Psychology; 3 - Social Sciences

Knowledge Area

Ciències socials, periodisme i documentació

Documents

Tesi_Garbine_Delgado.pdf

4.741Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)