Essays on monetary economics and financial stability

Autor/a

Kanngiesser, Derrick

Director/a

Galí, Jordi

Fornaro, Luca

Data de defensa

2018-11-16

Pàgines

167 p.



Departament/Institut

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa

Programa de doctorat

Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa

Resum

This dissertation consists of three chapters related to questions in monetary economics and financial stability. In the first chapter I develop a simple model of financial crises in which the key externalities are overinvestment ex ante and asset price deflation during the crisis. Constrained efficiency can be achieved through a capital tax before the crisis and through a subsidy on asset purchases during the crisis. In the second chapter I study the interaction of macropudential and monetary policy. I develop a New Keynesian DSGE model in which banks can fund their risky investment activities either with non-state-contingent debt or with state-contingent outside equity. In the third chapter, I revisit the effects of monetary policy shocks in the context of a time-varying coefficients VAR model. Conditional on a recursive identification scheme the effects of monetary policy shocks on output and prices have become weaker from around 1980 to 2010.


Aquesta tesi consta de tres capítols relacionats amb qüestions d’economia monetària i estabilitat financera. En el primer capítol es desenvolupa un model senzill de crisi financera en qual les principals externalitats son la sobreinversió ex ante i la deflació dels preus dels actius durant la crisi. L’eficiència restringida es pot aconseguir a través d’un impost de capital abans de la crisi i a través d’una subvenció sobre la compra d’actius durant la crisi. En el segon capítol s'estudia la interacció de la política macroprudencial i monetària. Es desenvolupa un nou model keynesià de DSGE en qual els bancs poden financiar les seves activitats d’inversió amb risc, ja sigui amb deute o amb capital. En el tercer capítol, es revisen els efectes derivats dels xocs en la política monetària en el context d’un model VAR amb variables canviants al llarg del temps. Els efectes d’un xoc en la política monetària sobre la producció i els preus s’han tornat mes febles des de 1980 fins a 2010, sota les condicions d'un règim d’identificació recursiva.

Paraules clau

Monetary economics; Financial stability

Matèries

33 - Economia

Documents

tdk.pdf

9.284Mb

 

Drets

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)