Distinct role of polarity factors Boi1 and Boi2 in the control of exocytosis and abscission in budding yeast

Author

Battola, Andrea

Director

Mendoza, Manuel (Mendoza Palomares)

Date of defense

2017-12-12

Pages

92 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Ciències Experimentals i de la Salut

Doctorate programs

Programa de doctorat en Biomedicina

Abstract

Problemes en la replicació de l’ADN, condensació o de-catenació generen ponts anafàsics al punt de divisió, que en molts casos provoquen inestabilitat genòmica. La cèl·lula respon a aquest problema activant la via del NoCut, que retarda l’abscisió en cèl·lules de llevat i humanes. El retràs de l’abscisió requereix el complex APCcdh1, el qual estabilitza el fus anafàsic i permet que Aurora B quinasa detecti l’ADN extraviat al centre del fus. La meva tesis mostra que la proteïna de membrana Boi2 es essencial en aquest procés. Als estadis inicials del cicle cel·lular, Boi2 i el seu paràlog Boi1 són essencials pel creixement de la superfície de la cèl·lula idurant aquests processos regulen la exocitosis. Boi1 i Boi2 no són essencials per citocinesis, però en presència de defectes de segregació cromosòmica, Boi2 actua com a inhibidor de la resolució de la membrana plasmàtica. He demostrat que el domini SH3 de Boi2, necessari pel reclutament de Boi2 al punt de gemmació, és necessari i suficient pel NoCut per retardar l’abscisió. En conjunt, els nostres resultats suggereixen que l’existència d’una regulació precisa del tràfic de membranes és essencial per el retard de l’abscisió per part del NoCut.


The NoCut pathway delays abscission in presence of chromosome segregation defects, both in yeast and human cells. NoCut requires the APCCdh1 complex that stabilizes the anaphase spindle and allows Aurora B kinase to sense the lagging DNA in the midzone. Little is known, however, about the mechanisms behind abscission delay in NoCut. My thesis shows that Boi2 is essential in this process. At early stages of the cell cycle, Boi2 and its paralog Boi1 are essential for cell growth, acting in the control of exocytosis. Boi1 and Boi2 are not essential for cytokinesis but in presence of chromosome segregation defects, Boi2 acts as inhibitor of plasma membrane resolution. The SH3 domain of Boi2 is required for the protein localization at the budneck, and is required and sufficient in NoCut. Together this data suggests that a mechanism involving the careful regulation of membrane trafficking is essential for implementation of the NoCut abscission delay.

Keywords

NoCut; Yeast; Exocytosis; Boi; Abscission; Llevat; Exocitosi; Abscisió

Subjects

577 - Material bases of life. Biochemistry. Molecular biology. Biophysics

Documents

tab.pdf

4.174Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)