Transactional and transformational leadership styles: bibliometric review , relationship with adkar and kotter change models

Autor/a

Mohamad Mouazen, Ali

Director/a

Hernández Lara, Ana Beatriz

Fecha de defensa

2019-11-19

Páginas

218 p.



Departamento/Instituto

Universitat Rovira i Virgili. Departament de Gestió d'Empreses

Resumen

la seva tesi va tractar dos temes, el primer va incloure una revisió bibliomètrica detallada sobre publicacions d’estils de lideratge transaccional i transformatiu des del 2007 fins al 2018. Aquesta revisió va incloure informació actualitzada sobre l’evolució d’aquest tema de recerca, els estudiosos i afiliacions més productius, els països i els continents més productius, la col·laboració entre afiliacions entre països, articles més citats i nombre de cites, articles quàntil i factor d’impacte, diferència de quàntils entre revistes i revistes més productives. A més, aquesta investigació també va discutir les variables utilitzades en les investigacions, incloses les variables dependents i independents, la mediació i la moderació de les variables, es van discutir les hipòtesis i els seus resultats. La segona part d'aquesta tesi va consistir a discutir la relació entre estils de lideratge transaccional i transformacional i dos models de canvi contemporanis. Aquesta investigació va anar més enllà de discutir la naturalesa general de la relació per descriure com haurien d’actuar els líders a l’hora d’aplicar cada etapa de cadascun dels models de gestió de canvis d’ADKAR i Kotter, a partir de les dades recollides de 385 empleats que treballen en pimes libaneses que experimenten canvis.


su tesis discutió dos temas, el primero incluyó una revisión bibliométrica detallada sobre publicaciones de estilos de liderazgo transaccionales y transformacionales desde 2007 hasta 2018. Esta revisión incluyó información actualizada sobre la evolución de este tema de investigación, los académicos y afiliaciones más productivos, los países y continentes más productivos, la colaboración entre afiliaciones en todos los países, los artículos más citados y el número de citas, el cuartil de artículos y el factor de impacto, la diferencia de cuartiles entre las revistas y las revistas más productivas. Además, esta investigación también discutió las variables utilizadas en las investigaciones, incluidas las variables dependientes e independientes, las variables mediadoras y moderadoras, discutió las hipótesis y sus resultados. La segunda parte de esta tesis consistió en discutir la relación entre los estilos de liderazgo transaccional y transformacional y dos modelos de cambio contemporáneos. Esta investigación fue más allá de discutir la naturaleza general de la relación para describir cómo deben actuar los líderes al aplicar cada etapa de cada uno de los modelos de gestión de cambios de ADKAR y Kotter, en base a los datos recopilados de 385 empleados que trabajan en PYME libanesas que están experimentando cambios.


This thesis discussed two subjects, the first entailed a detailed bibliometric review on transactional and transformational leadership styles publications from 2007 till 2018. This review included up to date information on this research topic evolution, most productive scholars and affiliations, most productive countries and continents, the collaboration between affiliations across countries, most cited articles and number of citations, articles quartile and impact factor, quartile difference between journals and most productive journals. In addition, this research also discussed the utilized variables in the researches including dependent and independent variables, mediating and moderating variables, discussed hypotheses and its results. The second part of this thesis entailed discussing the relationship between transactional and transformational leadership styles and two contemporary change models. This research went beyond discussing the general nature of relationship to describe how leaders should act when applying each stage of each of ADKAR and Kotter change management models, based on data collected from 385 employees working in Lebanese SME’s that are experiencing change.

Palabras clave

Leadership Styles; Change Management; Bibliometric Review

Materias

02 - Biblioteconomía. Documentación; 06 - Organizaciones. Asociaciones. Congresos. Exposiciones. Museos

Área de conocimiento

Ciències

Documentos

TESI.pdf

4.216Mb

 

Derechos

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)