Desarrollo de la podología en España

Author

Novel Martí, Virginia

Director

Corbella i Corbella, Jacint, 1937-

Tutor

Manzanares Céspedes, María Cristina

Date of defense

2009-09-09

Pages

493 p.



Department/Institute

Universitat de Barcelona. Departament de Patologia i Terapèutica Experimental

Abstract

La Podología es una especialidad sanitaria que a lo largo de su desarrollo ha estado sometida a dualidades empíricas y científica, lo que ha originado que su evolución le haya relegado a un nivel supeditado a otras disciplinas médicas hasta mediados del siglo XIX. Se abordan algunos aspectos de esta evolución , así como también aquellas disposiciones legales que han influido en la profesionalización de la Podología. El hecho de describir la evolución de una profesión, no deja de ser equivalente a la descripción de una evolución cultural de la sociedad, historia y legislación. Especial interés, el análisis de las interacciones que configuran la profesionalización y el papel del podólogo en relación a otras profesiones sanitarias. Esta tesis ha pretendido reflejar la existencia y evolución de una actividad antigua que ha originado una profesión sanitaria.

Keywords

Podologia; Podología; Podiatry; Condicions socials; Situación social; Social conditions; Legislació; Legislación; Legislation; Història de la medicina; Historia de la medicina; History of medicine; Bibliometria; Bibliometría; Bibliometrics; Espanya; España; Spain

Subjects

61 - Medical sciences

Knowledge Area

Ciències de la Salut

Note

Versió digital de l'exemplar físic dipositat a la Biblioteca de la Facultat de Medicina - Campus Clínic

Documents

VNM_1de2.pdf

16.10Mb

VNM_2de2.pdf

14.98Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)