An approach for reducing hospitality industry turnover ratio by understanding Millennials' work motivation based on values and their personality traits

Author

Ramírez García, Itziar

Director

Fornells Herrera, Albert

Tutor

del Cerro Ramon, Susana

Date of defense

2020-12-15

Pages

87 p.



Department/Institute

Universitat Ramon Llull. Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna

Abstract

La indústria hotelera és un dels sectors que dóna feina a més persones a tot el món i el capital humà, és un dels actius més valuosos a causa de la naturalesa de les seves interaccions. Paradoxalment, la indústria hotelera pren la davantera en comparació amb altres indústries pel que fa al seu elevat índex de rotació de personal. Avui dia, aquest escenari s’agreuja amb el perfil de la noves generacions emergents en el mercat laboral que es caracteritzen per tenir una perspectiva professional diferent en comparació de les precedents. Amb aquesta premissa, moltes empreses estan tenint dificultat per comprendre les necessitats d'aquesta generació la qual cosa genera elevats costos organitzacionals. La tesi doctoral té com a objectiu contribuir a la indústria hotelera mitjançant un enfocament centrat en l'anàlisi de la força laboral dels Millennials des de dues perspectives altament vinculades entre si. D'una banda, comprendre quines són les seves motivacions laborals basades en valors utilitzant l'Escala EVAT, i d'altra banda, estudiant la influència dels seus trets de personalitat i els aspectes més valorats a l'hora de busca feina utilitzant el qüestionari de trets de personalitat Big Five. Tots dos instruments es seleccionen per les seves propietats psicomètriques. La investigació s'aplica a estudiants universitaris de turisme i presta especial atenció a algunes característiques clau com el gènere o l'experiència laboral prèvia per determinar si poden influir en el comportament dels estudiants. Els mètodes emprats s'utilitzen com a eines de diagnòstic per ajudar a entendre les noves forces laborals en funció dels seus valors i trets de personalitat, així com els aspectes més demandats a l'hora de buscar feina. Els resultats destaquen la importància de prestar atenció a algunes característiques clau com ara el gènere i l'experiència laboral prèvia. L'aplicació d'aquests elements permet als departaments de recursos humans comprendre millor els treballadors i crear un camí que pot ser útil per elaborar estratègies més precises que contribueixin a tenir una organització més saludable. Finalment, és important ressaltar que aquest enfocament és adequat per a ser aplicat en altres sectors i grups d'individus.


La industria hotelera es uno de los sectores que emplea a más personas en todo el mundo y el capital humano, es uno de los activos más valiosos debido a la naturaleza de sus interacciones. Paradójicamente, la industria hotelera toma la delantera en comparación con otras industrias en lo que respecta a su elevado índice de rotación de personal. Hoy en día, este escenario se agravia con el perfil de las nuevas generaciones emergentes en el mercado laboral que se caracterizan por tener una perspectiva profesional diferente en comparación con sus precedentes. Esto provoca que las empresas tengan dificultades para comprender las necesidades de esta generación lo cual genera elevados costes organizacionales. La tesis doctoral tiene como objetivo contribuir a la industria hotelera mediante un enfoque centrado en el análisis de los Millennials que se incorporan al mercado laboral desde dos perspectivas altamente vinculadas entre sí. Por un lado, comprender cuáles son sus motivaciones laborales basadas en valores utilizando la Escala EVAT, y por otro lado, estudiando la influencia de sus rasgos de personalidad y los aspectos más valorados a la hora de busca trabajo utilizando el cuestionario de rasgos de personalidad Big Five. Ambos instrumentos se seleccionan debido a sus propiedades psicométricas. La investigación se aplica a estudiantes universitarios de turismo y presta especial atención a algunas características clave como el género o la experiencia laboral previa para determinar si pueden influir en el comportamiento de los estudiantes. Los métodos empleados se utilizan como herramientas de diagnóstico para ayudar a comprender mejor a los nuevos profesionales en función de sus valores y rasgos de personalidad, así como los aspectos más demandados a la hora de buscar trabajo. Los resultados destacan la importancia de prestar atención a algunas características clave tales como el género y la experiencia laboral previa. La aplicación de estos elementos permite a los departamentos de recursos humanos comprender mejor a los trabajadores y crear un camino que puede ser útil para elaborar estrategias más precisas que contribuyan a tener una organización más saludable. Finalmente, es importante resaltar que este enfoque es adecuado para ser aplicado en otros sectores y grupos de individuos.


The hospitality industry is one of the sectors that employs more people across the globe and human capital is the one of the most valuable asset due to the nature of its interactions. Paradoxically, the hospitality industry takes the lead when compared to other industries in regards to its elevated turnover ratio. Nowadays, this scenario is even worst due to the profile of the new workforces’ generations, which are characterized by having a different professional perspective in comparison with previous generations. With the above scenario, a handful of companies are struggling when it comes to understanding the needs of this generation, which leads to high organizational costs. The doctoral thesis aims to contribute to the hospitality industry by means of an approach focused on analyzing the Millennials’ workforces from two perspectives highly linked among them. On the one side, understanding which their work motivation are based on values using the EVAT Scale. On the other side, linking the influence of their personality traits and the most value aspects when they look for a job using the Big Five personality traits questionnaire. Both instruments are selected due to their psychometric properties. The research is applied into tourism university students and it pays special attention to some key characteristics such as gender or previous work experience in order to determine if they may influence the students’ behavior. The methods employed are used as a diagnosis tools to bring light into the new workforces based on their work values and personality traits as well as the most demanded aspects when looking for a job. Findings highlight the importance of paying attention to some key characteristics such as gender and previous work experience. The application of these elements allows human resource departments to understand better employees and create a path that can be useful to draft more accurate strategies contributing to have a healthier organization. Finally, it is important to highlight that this approach is suitable to be applied into other sectors and groups of individuals.

Keywords

Turnover; Hospitality Industry; EVAT; Big Five; Personality Traits; Values; Millennials; Job Search; Human Resources

Subjects

159.9 - Psychology; 3 - Social Sciences; 331 - Labour. Employment. Work. Labour economics. Organization of labour.

Knowledge Area

Ciències socials, periodisme i documentació

Documents

Tesi_Itziar_Ramirez.pdf

983.1Kb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)