The American and British Press coverage of Refoms in Saudi Arabia and the Personality of Crown Prince Mohammed Bin Salman. (The Washigton Post and The Guardian as Examples)

Author

Salameh Salameh, Rasha Abdallah

Director

Yeste Piquer, Elena

Tutor

Micó Sanz, Josep Lluís

Date of defense

2022-12-22

Pages

284 p.



Department/Institute

Universitat Ramon Llull. Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna

Abstract

Aquest estudi té com a objectiu donar llum sobre la cobertura dels mitjans occidentals de les reformes al Regne de l'Aràbia Saudita i la personalitat del príncep hereu Mohammad Bin Salman, que va provocar canvis radicals en la societat saudita, particularment en termes dels drets de les dones saudites i la concessió de privilegis a la societat dels quals van ser privada, com ara sales de cinema i música en llocs públics. Els diaris American Washington Post i The British Guardian van ser escollits com a mostra per a aquest estudi en el període comprès entre gener de 2016 i juny de 2019, és a dir, divuit mesos abans que Bin Salman assumís el càrrec de príncep hereu, i dos anys després d'assumir el càrrec el juny de 2017. La mostra seleccionada va ser escollida segons les tres hipòtesis de l'estudi, és a dir, que l'interès dels mitjans occidentals en els assumptes saudites va augmentar després que Bin Salman prengués possessió del càrrec, hi va haver un canvi en el to del tractament de les notícies entre l'inici del seu regnat d'una banda i després de l'assassinat del periodista saudita Jamal Khashoggi al consolat del seu país a Istanbul, de l'altra, i que hi havia una bretxa professional entre els mitjans de comunicació occidentals i els mitjans de comunicació saudites en el tractament de les reformes a l'Aràbia Saudita i la personalitat de Mohammad Bin Salman. Per aquest motiu, hi havia una mostra del diari saudita Asharq Al-Awsat, des de juny de 2017 fins a juny de 2019, amb l'objectiu d'analitzar la cobertura professional de qüestions com la detenció de prínceps saudites per part de Bin Salman a l'Hotel Ritz-Carlton de Riad, la guerra de l'Aràbia Saudita al Iemen i la imposició d'un bloqueig a Qatar. Això demostra la manca d'objectivitat i incompliment del diari saudita Asharq Al-Awsat amb els principis professionals esperats per la premsa, adoptant així la posició oficial-saudita sobre aquestes qüestions. La mostra estudiada va demostrar la validesa de les tres hipòtesis de l'estudi mitjançant la metodologia d'anàlisi de continguts. També va respondre a les preguntes de l'estudi, incloent la independència de la cobertura dels mitjans de comunicació en els tres diaris des de la posició oficial dels països que allotgen aquests diaris. L'estudi va utilitzar les teories del Media Frame Analysis i l’Agenda Setting, que mostraven l'ús de marcs com el frame de conflicte, el frame econòmic i el frame episòdic, a més de l’establiment de prioritats en el tractament de les notícies, particularment en el cas Khashoggi, que sempre va arribar a les primeres pàgines en aquests mitjans de comunicació.


Este estudio tiene como objetivo arrojar luz sobre la cobertura de las reformas de los medios de comunicación occidentales en el Reino de Arabia Saudita y la personalidad del príncipe heredero Mohammad Bin Salman, quien provocó cambios radicales en la sociedad saudita, particularmente en términos de los derechos de las mujeres sauditas y otorgando a la sociedad privilegios de los que fue privada, como cines y música en lugares públicos. Los periódicos American Washington Post y The British Guardian fueron elegidos como muestra para este estudio en el período comprendido entre enero de 2016 y junio de 2019, es decir, dieciocho meses antes de que Bin Salman asumiera el cargo de Príncipe Heredero, y dos años después de que asumiera el cargo en junio de 2017. La muestra seleccionada fue elegida según las tres hipótesis del estudio, a saber, que el interés de los medios occidentales en los asuntos saudíes aumentó después de que Bin Salman asumió el cargo, hubo un cambio en el tono del tratamiento de las noticias entre el comienzo de su reinado, por un lado, y después del asesinato del periodista saudí Jamal Khashoggi en el consulado de su país en Estambul, por el otro, y que había una brecha profesional entre los medios de comunicación occidentales y los medios saudíes en el tratamiento de las reformas en Arabia Saudita y la personalidad de Mohammad Bin Salman. Por esta razón, hubo una muestra del periódico saudí Asharq Al-Awsat, desde junio de 2017 hasta junio de 2019, con el propósito de analizar la cobertura profesional de temas como la detención de príncipes saudíes por parte de Bin Salman en el Hotel Ritz-Carlton de Riad, La guerra de Arabia Saudita contra Yemen y su imposición de un bloqueo a Qatar. Esto demuestra la falta de objetividad y el incumplimiento de los principios profesionales del periódico saudí Asharq Al-Awsat, adoptando así la posición oficial-saudí sobre estos temas. La muestra estudiada demostró la validez de las tres hipótesis del estudio a través de la metodología de análisis de contenido. También respondió a las preguntas del estudio, incluida la independencia de la cobertura de los medios en los tres periódicos de la posición oficial de los países que albergan estos periódicos. El estudio empleó las teorías del Media Frame Analysis y la Agenda Setting, que mostraron el uso de marcos como el frame de conflicto, el frame económico y el frame episódico, además del establecimiento de prioridades en el tratamiento de noticias, particularmente en el caso Khashoggi, que siempre llegó a las portadas de estos medios de comunicación.


This study aims to shed light on the Western media’s handling of reforms in the Kingdom of Saudi Arabia and the personality of Crown Prince Mohammad Bin Salman, who brought about radical changes in the Saudi society, particularly in terms of Saudi women’s rights and granting society privileges of which it was deprived, such as movie theaters and music in public places. The American Washington Post and The British Guardian newspapers were chosen as the sample for this study in the period between January 2016 and June 2019, i.e., eighteen months before Bin Salman assumed the position of Crown Prince, and two years after he assumed office in June 2017. The selected sample was chosen as per the three study hypotheses, namely that Western media’s interest in Saudi affairs increased after Bin Salman took office, there was a change in tone of news handling between the beginning of his reign on the one hand and after the murder of Saudi journalist Jamal Khashoggi in his country’s consulate in Istanbul on the other, and that there was a professional gap between Western media and Saudi media in handling reforms in Saudi Arabia and the personality of Mohammad Bin Salman. For this reason, there was a sample from the Saudi newspaper Asharq Al- Awsat, starting from June 2017 until June 2019 for the purpose of analyzing the professional coverage of issues such as Bin Salman’s detention of Saudi princes in the Ritz-Carlton Hotel in Riyadh, Saudi Arabia’s war on Yemen and its imposition of a blockade on Qatar. This demonstrates the Saudi newspaper Asharq Al- Awsat’s lack of objectivity and non-compliance with professional principles expected from the press, thus adopting the Official-Saudi position on these issues. The studied sample proved the validity of the three hypotheses of the study through the content analysis methodology. It also answered the study questions, including how independent the media coverage was in the three newspapers from the official position of the countries that host these newspapers. The study employed the Media Frame Analysis and Agenda Setting theories which showed the use of media frames such as Conflict Frame, Economic Frame, and Episodic Frame, in addition to setting priorities in handling news, particularly in the Khashoggi case, which always made it to the front pages in these media outlets.

Keywords

Conflicte Frame; Economic Frame; Episodic Frame; News

Subjects

070 - Newspapers. The Press. Journalism; 32 - Politics

Knowledge Area

Ciències socials, periodisme i documentació

Documents

Tesi_RashaAbdallah_Salameh.pdf

3.518Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)