Integració de sistemes estandarditzats de gestió: anàlisi empírica

Autor/a

Bernardo Vilamitjana, Mercè

Director/a

Valls Pasola, Jaume

Casadesús Fa, Martí

Fecha de defensa

2009-12-23

ISBN

9788469319925

Depósito Legal

Gi. 321-2010



Departamento/Instituto

Universitat de Girona. Departament d'Organització, Gestió empresarial i Disseny de producte

Resumen

Els sistemes de gestió permeten millorar l'eficiència de les organitzacions i en aquest context, una organització pot tenir implantats múltiples sistemes. La forma preferible de gestionar-los és integrant-los, perquè s'aprofiten les sinèrgies existents entre sistemes. Existeixen molt pocs estudis empírics que analitzin la integració de sistemes. Així, l'objectiu d'aquesta tesi és conèixer i analitzar empíricament com integren les empreses els sistemes i com realitzen les auditories d'aquests.<br/>Les conclusions de l'anàlisi empírica realitzada són que les empreses:(1)integren majoritàriament els sistemes a un determinat nivell, i sembla que els models de gestió utilitzats i l'ordre d'implantació dels sistemes, condicionen aquest nivell,(2)duen a terme, majoritàriament, auditories del sistema integrades, essent el nivell d'integració de les internes superior al de les externes, i(3)en alguns aspectes, sembla que la integració de les auditories externes, està relacionada amb el nivell d'integració dels sistemes.


Management systems can improve the efficiency of organizations and in this context, an organization can have multiple systems in place. The preferable way to manage them is integrating them, so take advantage of synergies between existing systems.There are very few empirical studies that analyze systems integration. Hence, the objective of this thesis is to ascertain and analyze empirically how companies integrate systems and how perform their audits.(1)Conclusions of the empirical analysis carried out are that companies: mainly integrate systems at a certain level, and it appears that management models used and systems'implementation order, determine this level,(2)carried out, mostly, integrated system audits, being the level of integration of the internal higher than the external, and (3)in some respects, it seems that the integration of external audits is related to the level of systems integration.

Palabras clave

ISO 14001; ISO 9001; Integrated management systems; Integració de sistemes de gestió; Auditoria interna; Auditoria externa

Materias

65 - Gestión y organización. Administración y dirección de empresas. Publicidad. Relaciones públicas. Medios de comunicación de masas

Documentos

tmbv_20091223.pdf

1.549Mb

 

Derechos

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)