Vers una escola segura i saludable: creació, validació i aplicació d'un instrument per a l'enregistrament i estudi dels danys no intencionats a l'escola

dc.contributor
Universitat Ramon Llull. Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna
dc.contributor.author
Longàs Mayayo, Eduard
dc.date.accessioned
2011-04-12T18:39:05Z
dc.date.available
2010-09-23
dc.date.issued
2010-07-23
dc.date.submitted
2010-09-23
dc.identifier.uri
http://www.tdx.cat/TDX-0923110-120616
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/9243
dc.description.abstract
L'objectiu principal de la investigació present és l'estudi dels danys no intencionats a l'escola, que es constitueixen com un problema per a la salut i la seguretat de l'alumnat.<br/>Aquest estudi s'aborda amb una orientació que contempla la complementarietat de les metodologies qualitativa i quantitativa.<br/>La investigació s'inicia a partir del disseny d'una sèrie de categories per descriure i analitzar els factors més rellevants d'aquest fenomen. <br/>En segon lloc, s'ha construït i validat un instrument per enregistrar les dades més importants dels danys no intencionats.<br/>En tercer lloc, s'ha aplicat aquest instrument al llarg d'un curs acadèmic, en 22 centres escolars i sobre una població total de 17494 alumnes. <br/>Finalment, els resultats obtinguts han permès identificar les característiques principals dels danys no intencionats a l'escola i fer una proposta per a la seva prevenció.
cat
dc.description.abstract
El principal objetivo de la presente investigación es el estudio de los daños no intencionados en la escuela, que se constituyen como un problema para la salud y la seguridad del alumnado. <br/>Este estudio se aborda con una orientación que contempla la complementariedad de las metodologías cualitativa y cuantitativa. <br/>La investigación se inicia a partir del diseño de una serie de categorías para describir y analizar los factores más relevantes de este fenómeno.<br/>En segundo lugar, se ha construido y validado un instrumento para registrar los datos más importantes de los daños no intencionados.<br/>En tercer lugar, se ha aplicado este instrumento durante un curso académico, en 22 centros escolares y sobre una población de 17494 alumnos.<br/>Finalmente, los resultados obtenidos han permitido identificar las características principales de los daños no intencionados en la escuela y hacer una propuesta para su prevención.
spa
dc.description.abstract
The main aim of this research is the study of unintentional injuries at school, which are set up as a problem for the health and the security of the student body. This study is dealt with a methodological orientation that relies on the qualitative and quantitative methods.<br/>The starting point of the investigation is a series of categories design, in order to describe and to analyze the most relevant factors of this phenomenon. <br/>Second, an instrument to register the most significant data of unintentional injuries has been built and validated.<br/>Third, this instrument has been applied during a school year in 22 schools and on a total population of 17494 students.<br/>Finally, the obtained results have allowed to identify the main characteristics of unintentional injuries at school, and to do a proposal for their prevention.
eng
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
cat
dc.publisher
Universitat Ramon Llull
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
pedagogy
dc.subject
school
dc.subject
healthy school
dc.subject
health promotion
dc.subject
health education
dc.subject
accident's prevention
dc.subject
unintentional injuries
dc.subject
pedagogía
dc.subject
escuela
dc.subject
escuela saludable
dc.subject
educación para la salud
dc.subject
promoción de la salud
dc.subject
prevención de accidentes
dc.subject
daños no intencionados
dc.subject
escola
dc.subject
educació
dc.subject
pedagogia
dc.subject
escola saludable
dc.subject
educació per a la salut
dc.subject
promoció de la salut
dc.subject
prevenció d'accidents
dc.subject
danys no intencionats
dc.subject.other
Investigació Pedagògica
dc.title
Vers una escola segura i saludable: creació, validació i aplicació d'un instrument per a l'enregistrament i estudi dels danys no intencionats a l'escola
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
37
cat
dc.contributor.director
Riera Romaní, Jordi
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
cat
dc.identifier.dl
B.39058-2010


Documents

Tesi_LONGAS_E.pdf

5.014Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)