Estudio experimental del Ajuste Marginal y Resistencia a la torsión y estudio clínico del aditamento mecanizado de titanio para la conexión implante-prótesis

Author

Figueras Álvarez, Óscar

Director

Giner Tarrida, Lluís

Date of defense

2004-12-15

ISBN

97869332719

Legal Deposit

B.27404-2010



Department/Institute

Universitat Internacional de Catalunya. Departament d'Odontologia

Abstract

Se colaron las muestras en titanio, en cromo cobalto y en aleación de oro. Se miró el ajuste de estos colados a una pieza mecanizada de titanio sin cementar y cementadas a ella. Sin cementar ambas piezas se determinó de forma significativa que las muestras coladas en titanio mostraban un desajuste mayor que las fabricadas en cromo-cobalto y en oro. Una vez cementadas se determinó que las muestras de titanio mostraban un desajuste mayor que las de cromo-cobalto, pero no en las de oro. Posteriormente se comprobó la retención del cemento entre el colado y la pieza mecanizada. No se determinaron diferencias significativas en la resistencia a la torsión dependiendo del material usado para el colado.


Es van colar mostres en titani, en crom cobalt i en aleació d'or. Es va mirar l'ajust d'aquests colats a una peça mecanitzada de titani sense cementar i cementades a ella. Sense cementar les peces es va determinar de forma significativa que les mostres colades en titani mostraven un desajust més gran que les fabricades en corm-cobalt i en or. Una vegada cementades es va determinar que les mostres de titani mostraven un desajust més gran que les de rom-cobalt, pero no que les d'or. Posteriorment es va comprovar la retenció del ciment entre el colat i la peça mecanitzada. NO es ven determinar diferències significatives en la resistència a la torsió depenent del material usat pel colat.

Keywords

torsion resistance; adjustment; dental alloy; titanium; resistencia torsión; ajuste; odontologia; aleaciones metalicas; cromo-cobalto; titanio; titani; crom-cobalt; al.leacions metàl.liques; ajust; resistencia torsió

Subjects

616.3 - Pathology of the digestive system. Complaints of the alimentary canal

Knowledge Area

Tècniques Clíniques Odontoesmatologia

Documents

Figueras_Alvarez_1.pdf

56.11Kb

Figueras_Alvarez_2.pdf

6.326Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)