Selección de hongos ectomicorrícicos de Pinus Pinaster Ait. para su aplicación en reforestacion

Author

Pera Álvarez, Joan

Director

Álvarez Fernández, Isabel

Girbal i Lladó, Josep

Date of defense

info:eu-repo/date/embargoEnd/2011-07-19

1992-11-18

ISBN

9788469416150

Legal Deposit

B-29268-2011

Pages

196 p.



Department/Institute

Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia

Abstract

El procés de selecció de fongs es va realitzar per hàbitat, espècie associada, capacitat de creixement en cultiu pur i formació de micorrizes in vitro. D’un total de 97 soques provades, 57, pertanyents a 35 espècies diferents, es varen seleccionar per la seva capacitat micorrízica en cultiu pur. Les tècniques d’inoculació de Pinus pinaster Ait. crescut en contenidor han contemplat: inòcul vegetatiu, micel·li encapsulat en alginat, y espores. Els treballs realitzats han permès estudiar els mètodes d’inoculació més efectius i les dosis òptimes d’aplicació. S’ha desenvolupat la tecnologia necessària per a obtenir, en condicions pràctiques de planter, un nivell adient de micorrizació amb 8 espècies fúngiques. Finalment, s’ha iniciat el desenvolupament de bioassajos amb l’objectiu de determinar la infectivitat inicial de sòls de plantació i la seva receptivitat a les diferents espècies de fongs introduïdes.


El proceso de selección de hongos se ha realizado por hábitat, especie asociada, capacidad de crecimiento en cultivo puro y formación de micorrizas in vitro. Sobre un total de 97 cepas probadas, 57, pertenecientes a 35 especies distintas, se seleccionaron por su capacidad micorrícica en cultivo puro. Las técnicas de inoculación de Pinus pinaster Ait. producido en contenedor han incluido: inóculo vegetativo, micelio encapsulado en alginato y esporas. Los trabajos realizados han permitido estudiar los métodos de inoculación más efectivos y las dosis óptimas de aplicación; desarrollando la tecnología necesaria para obtener, en condiciones prácticas de vivero, un nivel adecuado de micorrización con ocho especies fúngicas. Finalmente, se ha iniciado el desarrollo de bioensayos con el objetivo de determinar la infectividad inicial de suelos de plantación y su receptividad a las distintas especies de hongos introducidas.


Fungi were selected based upon habitat, associated tree species, growth capacity in culture and ectomycorrhizae formation in vitro. A total of 57 strains, belonging to 35 species, were selected for their ability to form mycorrhizas in pure culture. The inoculation techniques were tested for container-grown Pinus pinaster Ait. seedlings, and included: vegetative inocula, mycelia entrapped in alginate gel and spores. Results allowed us to determine the effectivity and the optimal application doses for different inoculation techniques with eight ectomycorrhizal fungi. Finally, the development of bioassay techniques aimed to assess the natural infectivity of plantation soils as well as their receptivity to introduced fungi has been initiated.

Keywords

Pi pinastre; Ectomicorriza; Repoblació forestal

Subjects

58 - Botany

Knowledge Area

Ciències Experimentals

Documents

TJPA1de2.pdf

7.584Mb

TJPA2de2.pdf

4.430Mb

 

Rights

info:eu-repo/semantics/embargoAccess

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)