Responsabilitat corporativa i sostenibilitat: actors socials, comunicació i governança

Autor/a

Díaz i Pont, Joana

Director/a

Espluga, Josep, 1964-

Subirats, Joan (Subirats i Humet)

Fecha de defensa

2007-02-15

ISBN

9788469067215

Depósito Legal

B-30426-2007



Departamento/Instituto

Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sociologia

Resumen

L'objectiu de la tesi és ordenar les percepcions i discursos socials sobre responsabilitat corporativa com una forma d'entendre la distància entre actors de la sostenibilitat i, alhora, l'estructura de relacions que governa el canvi cap a la sostenibilitat en l'àmbit corporatiu. Per fer-ho, ens basem en una anàlisi qualitativa de les diverses definicions, construccions i posicions que fan i adopten els agents corporatius i els actors socials pel que fa a la RSC. Aquesta anàlisi emfasitza la dimensió relacional de la RSC en assentar-se en la comunicació i la governança com estructures de relació entre actors.


El objetivo de la tesis es ordenar las percepciones y discursos sociales sobre responsabilidad corporativa como una forma de entender la distancia entre actores de la sostenibilidad y, al mismo tiempo, la estructura de relaciones que gobierna el cambio hacia la sostenibilidad en el ámbito corporativo. Para ello, la investigación se basa en un análisis cualitativo de las diversas definiciones, construcciones y posiciones que hacen y adoptan los agentes corporativos y los stakeholders sociales con respecto a la responsabilidad social corporativa (RSC). Este análisis enfatiza la dimensión relacional de la RSC al asentarse en la comunicación y la gobernanza como estructuras de relación entre actores.


The objective of the thesis is to position the perceptions and social discourses about corporate responsibility as a means for the understanding of distances and conflicts between sustainability actors. This, at the same time, is intended to understand which structure of relationships is governing the change towards sustainability in business corporations. The work is based on qualitative analysis of the various definitions, constructions and positions adopted by corporate agents and social stakeholders regarding corporate social responsibility (CSR). This analysis emphasizes the relational dimension of CSR as it settles on communication and governance as structures of relationship between stakeholders.

Palabras clave

Comunicació; Governança; Sostenibilitat

Materias

316 - Sociología. Comunicación

Área de conocimiento

Ciències Socials

Documentos

jdp1de1.pdf

2.107Mb

 

Derechos

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)