Social exclusion and eudaimonic well-being: a children's perspective

Author

Crous Parcerisas, Gemma

Director

Casas Aznar, Ferran

González Carrasco, Mònica

Tutor

Casas Aznar, Ferran

Date of defense

2018-03-15

Pages

239 p.



Department/Institute

Universitat de Girona. Departament de Psicologia

Universitat de Girona. Institut de Recerca sobre Qualitat de Vida

Abstract

The main objective is to explore eudaimonic well-being (PWB) and social exclusion from children’s and adolescents’ perspective and the associations between these constructs and with other related ones such as hedonic well-being (SWB). The sample comes from the international project Children’s Worlds (19,212 children aged 12) and a project carried out in Girona province (940 participants aged 9 to17). When socially excluded, there is a high risk of low PWB, and this could also indicate low SWB. To this extent, it is important to not only detect the risk factors that point to social exclusion, but also highlight them as protective resources that could face exclusion. To conclude, if the aim is to keep track of the progress made in reducing social exclusion and increasing eudaimonic well-being, an assessment of social exclusion and eudaimonic well-being is needed. This thesis is providing tools on how to do that.


L’objectiu principal és explorar el benestar eudaimònic (PWB) i l’exclusió social des de la perspectiva dels infants i els adolescents, i les associacions entre aquests constructes i d’altres relacionats, com ara el benestar hedònic (SWB). La mostra prové del projecte internacional Children’s Worlds (19,212 infants de 12anys) i un projecte portat a terme a Girona província (940 participants d’entre 9 i 17). Quan s’està exclòs socialment hi ha un alt risc de que es registri un baix nivell de PWB, i això podria indicar baix nivell de SWB. És important no només detectar els factors de risc que apunten a l'exclusió social, sinó també destacar-los com a recursos de protecció que podrien ajudar a afrontar l'exclusió. En conclusió, si l'objectiu és fer un seguiment dels progressos realitzats en la reducció de l'exclusió social i l'augment del benestar eudaimònic, cal fer-ne una avaluació. Aquesta tesi proporciona un conjunt d’eines per fer-ho.

Keywords

Exclusió social; Exclusión social; Infants; Children; Niños; Adolescents; Adolescentes; Benestar; Well-being; Bienestar; Social exclusion

Subjects

159.9 - Psychology

Documents

tgcp_20180315.pdf

4.593Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)