La interacció oral en l'ensenyament i aprenentatge de l'anglès en el marc de la formació d'adults: estudis de cas a través de les creences

Author

Tort Cots, Irene

Director

Palou Sangrà, Juli

Granena, Gisela

Tutor

Palou Sangrà, Juli

Date of defense

2023-11-09

Pages

489 p.



Department/Institute

Universitat de Barcelona. Facultat d'Educació

Abstract

[cat] Aquest estudi investiga quines són les creences de tres professores d’anglès en relació amb la interacció oral en l’ensenyament i l’aprenentatge de l’anglès com a llengua estrangera en el camp de la formació d’adults. Es du a terme mitjançant l’exploració i la interpretació dels records d’aprenentatge i de la projecció docent actual de les professores per mitjà de l’anàlisi de narrativa multimodal i del discurs escrit i oral provinent de tasques escrites, de converses semi estructurades, d’observació d’aula, d’autoconfrontació i de trobades de focus grup. D’aquesta manera, es pretén descobrir com s’interpreta la interacció oral considerant el pes essencial que té i el conjunt de veus que en parlen en la bibliografia i li atorguen importància en el camp de la didàctica de la llengua estrangera. Aquest estudi vol ser un espai de reflexió per poder prendre consciència de la importància i l’impacte de les creences en l’ensenyament i l’aprenentatge de l’anglès i contribuir a la millora de la formació del futur professorat.


[eng] This research aims to investigate the beliefs of three English as a foreign language teachers in connection with the oral interactive processes in the context of language teaching for adults. It is approached through the exploration and interpretation of the teachers’ own memories on their foreign language learning process and their current teaching projection through the analysis of multimodal narrative and oral and written discourse from written tasks, from semi-structured conversations, from class observation, from self-confrontation and from focus group meetings. There will be an analysis and study of the teachers’ beliefs in order to discover the interpretation of oral interaction processes due to their influence in the literature voices and because of their importance in the teaching of English as a foreign language field. In sum, this study aims to contribute to the improvement of language teacher training and to build a reflexive space that promotes awareness of the importance of beliefs in language teaching and learning.


[spa] Este estudio investiga las creencias de tres profesoras de lengua inglesa como lengua extranjera en relación con la interacción oral en la enseñanza y el aprendizaje del inglés en el campo de la formación de adultos. Se desarrolla mediante la exploración e interpretación de los propios recuerdos de aprendizaje y de la proyección docente actual de las profesoras a través del análisis de narrativa multimodal y del discurso escrito y oral proveniente de tareas escritas, de conversaciones semiestructuradas, de observación de aula, de autoconfrontación y de encuentros de grupo foco. De esta manera, se pretende descubrir cómo se interpreta la interacción oral por el peso esencial que tiene y por el conjunto de voces que hablan de ella en la bibliografía y que le otorgan importancia en el campo de la didáctica de la lengua extranjera. En resumen, este estudio pretende ser un espacio de reflexión para poder tomar consciencia de la importancia y el impacto de las creencias en la enseñanza y en el aprendizaje del inglés y contribuir a la mejora de la formación del futuro profesorado.

Keywords

Ensenyament de llengües estrangeres; Enseñanza de idiomas; Foreign language teaching; Educació permanent; Educación permanente; Continuing education; Anglès; Inglés; English language; Comunicació interpersonal; Comunicación interpersonal; Interpersonal communication

Subjects

37 - Education

Knowledge Area

Ciències de l'Educació

Note

Programa de Doctorat en Didáctica de les Ciències, les Llengües, les Arts i les Humanitats

Documents

01. ITC_1de2.pdf

4.517Mb

02. ITC_2de2.pdf

9.583Mb

This document contains embargoed files until 2024-05-09

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)