Les Milícies Antifeixistes de Catalunya. 21 de juliol – 31 de desembre de 1936

Author

Berger Mulattieri, Gonzalo, 1977-

Director

Pagès, Pelai, 1949-

Date of defense

2017-07-13

Pages

794 p.Department/Institute

Universitat de Barcelona. Facultat de Geografia i Història

Abstract

The organization of the Anti-Fascist Militias of Catalonia was the embodiment of the social and political response of the events that occurred in Catalonia after the defeat of the military uprising of 19 July 1936. Thousands of volunteers formed military units with the aim of defending The republic, the revolution or the national rights of Catalonia. The document analyzes its structure of command and financing and delves into the ideological composition, the role of the military, women and foreigners, the quantity and numerical value of the different columns on the fronts of Aragon, the Balearic Islands and Madrid.


L'organització de les Milícies Antifeixistes de Catalunya va suposar la plasmació de la resposta social i política dels fets ocorreguts a Catalunya a partir de la derrota de la revolta militar del 19 de juliol de 1936. Milers de voluntaris van formar unitats militars amb l'objectiu de defensar la república, la revolució o els drets nacionals de Catalunya. El document analitza la seva estructura de comandament i finançament i aprofundeix en la composició ideològica, el paper dels militars, les dones o els estrangers, la quantitat i el valor numèric de les diferents columnes als fronts d'Aragó, Balears i Madrid.

Keywords

Guerra Civil Espanyola, 1936-1939; Guerra civil española, 1936-1939; Spanish Civil War, 1936-1939; Durruti, Buenaventura, 1896-1936; Columna Durruti; Milícies populars; Milicias populares; Anarchist militias

Subjects

93 - History. Auxiliary sciences of history. Local History

Knowledge Area

Ciències Humanes i Socials

Documents

01.GBM_TESI.pdf

3.560Mb

02.GBM_APÈNDIX.pdf

1.320Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)